Ege Üniversitesi öğrencileri Kocatepe Zafer Yürüyüşü'ne katıldı
GÜNDEMEge Üniversitesi (EÜ) öğrencileri ve akademisyenlerinden oluşan ekip, Büyük Taarruz’un 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’da düzenlenen “Kocatepe Zafer Yürüyüşü”ne katıldı. EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Kutlay’ın koordinatörlüğündeki Ege Üniversitesi öğrencileri, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliğini, Büyük Taarruz Şehitliğini, İstiklal Tanıtım Merkezini, Şuhut ilçesinde bulunan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz öncesinde karargâh olarak kullandığı Atatürk Evini de ziyaret etti.
Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 103’üncü yıl dönümünde Afyon’a giden Ege Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri yaklaşık 14 kilometrelik yoldan Kocatepe’ye yürüdü. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Büyük Taarruz’un 103. yıl dönümü vesilesiyle Afyonkarahisar Kocatepe’de gerçekleştirilen Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. Emine Kutlay ile öğrencilerimiz, milletimizin bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olan Büyük Taarruz’un başladığı noktada düzenlenen ‘Kocatepe Zafer Yürüyüşü’ne katıldı. Tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, sağlık temalı, spor dostu ünvanlı bir araştırma üniversitesi olarak, ülkemizi ‘muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak’ hedefiyle var gücümüzle çalışmaya; bayrağını, milletini seven, millî ve manevî değerlerine bağlı dünyayı okuyabilen nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Millî Mücadele kahramanlarımızı, gazilerimizi ve vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.
EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Kutlay’ın koordinatörlüğündeki “Kocatepe Zafer Yürüyüşü”ne; Çınar Ebil, Selina Boynuyoğun, İrem Kaya, İsmail Said Balkan, Fatma Yılmaz, Ekrem Gökay Viran, Işık Yaşdalı, Esin Şarlan, Mısra Altınöz, Suevin Nur Ürem, Tuğba Koç, Samet Yıldız’dan oluşan öğrenci grubu katıldı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir