Kadınlar Dijital’de parlıyor projesi Çiğli’den başladı.
GÜNDEMEge Kadın Buluşması Platformu “Kadınlar Dijitalde Parlıyor” projesini Çiğli Belediyesi iş birliği ile hayata geçirdi. Proje kapsamında Ege’nin 8 ilinden toplam bin kadına eğitim verilmesi hedefleniyor.
Dijitalleşen dünyada kadınların daha güçlü bir yer edinmesini hedefleyen “Kadınlar Dijitalde Parlıyor” projesinin ilk ayağı İzmir’de Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. Ege Kadın Buluşması Platformu ve Çiğli Belediyesinin iş birliği ile başlayan proje kapsamında kadınlara sosyal medya gönderisi, web sitesi, logo, afiş, broşür ve video tasarımı gibi yaratıcı alanlarda eğitim alıyor. Bunun yanı sıra, yapay zekâ destekli içerik üretimi, e-kitap ve yayın tasarımı gibi yenilikçi beceriler de eğitim programında yer alıyor.
İLK ADIM ÇİĞLİ’DEN BAŞLADI
Konu ile ilgili bilgi veren Ege Kadın Buluşması Platformundan Şengül Baysak “Kadınlar Dijital’de Parlıyor projesi ile kadınların yalnızca dijital beceriler kazanmasını değil, aynı zamanda yaratıcı çözümlerle topluma katkıda bulunmalarını hedefliyoruz. İlk adımı Çiğli Belediyesinin ev sahipliğinde attık. Eğitmenimiz Zerrin Doğan 3 yıldır belediye bünyesinde, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezinde bu eğitimleri veriyor. Biz de ‘nasıl bir iş birliği yaparız?’ dedik. Sayın Başkan Onur Emrah Yıldız, Başkan Yardımcımız Sayın Ronay Gezici, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürümüz Sayın Yasemin Özgüler ve değerli müdürlerimiz yapıcı bir şekilde adımlar attı ve 11 kişilik ilk grubumuzla başladık. İlk grubumuzda Aydın, Söke, Muğla ve İzmir’den sivil toplum kuruluşu, kooperatif üyeleri, muhtarlarımızın katılımıyla 2 Aralık 2024’te gerçekleştirildik” dedi.
Aydın, Söke, Muğla ve İzmir’den gelen katılımcılarla ilk grubun eğitimleri tamamlandı.
ÇİĞLİ BELEDİYESİ BİZE İLHAM OLDU
Projeyi Ege’nin farklı il ve ilçelerinde de gerçekleştirmek istediklerini belirten Şengül Baysak “Dünya çok hızlı değişiyor ve dijitalleşiyor. Artık klasikleşmiş eğitimler ile değil çağın gereksinimlerine yanıt verecek adımlar atmamız gerekiyor. Bu nedenle Çiğli Belediyesindeki bu eğitimleri öğrenince daha geniş kitleler ile eğitmenimiz Zerrin Doğan’ı buluşturmak istedik. Kendisi de sağ olsun büyük bir özveri ile derslerle katılımcılar ile birebir ilgileniyor. Çok güzel bir sinerji yakaladık, umarım böyle de devam edecek” dedi.
Çiğli Belediyesinde yapılan eğitimleri Grafik Tasarım Uzmanı-Eğitmen Zerrin Doğan Ertuğrul veriyor.
AMAÇ 8 İLDEN 1000 KADINA ULAŞMAK
İlk grubun eğitiminin tamamlandığını ve diğer gruplar için kayıtların devam ettiğini belirten Baysak “İlk grubumuzun eğitimleri bitti ve bugün Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcımız Sayın Ronay Gezici de bizzat gelerek bizleri onurlandırdı. Çiğli Belediyesi ile yapacağımız eğitimlerin dokuz grubunun kayıtları doldu. Bize sosyal medya aracılığıyla ulaşabilirler. Ancak kontenjanımız çok sınırlı. Bu projeyi farklı eğitmenler ile Ege’nin 8 farklı ilinden 1000 kadına ulaştırmayı hedefliyoruz. Farklı illerden ve ilçelerden gelen talepler de var. Çiğli Belediyesi ile yaptığımız bu iş birliğini ortak bir müfredat haline getirerek farklı belediyeler ve kurumlar ile de yapmak istiyoruz. Canva Tasarım Atölyesini bitiren katılımcılarımız sosyal medya gönderilerinden tutun da afiş, broşür, web sitesi hazırlama, video tasarımı gibi konularda eğitim alıyor. Yapay zekâyı nasıl kullanabileceklerini öğreniyorlar” dedi.
KUŞAKLAR ARASI İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRİYORUZ
‘Kadınlar Dijitalde Parlıyor’ projesinin kuşaklar arası iletişime de katkı sunduğunu belirten Şengül Baysak “Kadınlar, edindikleri becerilerle hem toplumsal hem de ekonomik hayatta daha aktif bir rol üstleniyor. Aynı zamanda bu eğitimler ile kuşaklar arası iletişimi güçlendiriyoruz. Bizim bu projemizde bir amacımız da dijital dünyadan uzak kalan kadınların yeni nesil ile dijital dünya hakkında ortak bir dil ile konuşup iletişim kurabilmesi” diyerek projenin çok yönlülüğünü vurguladı.
İlginizi Çekebilir