Bağcılar Belediyesi, Bilgi Evi Robotik Kodlama Atölyesi öğrencilerinin derslerde öğrendikleri teorik bilgileri ve teknolojik yeteneklerini, alışılmışın dışında, atölye ortamı dışında deneyimlemelerine fırsatı sunmak amacıyla Teknoloji Kampı düzenledi.
Ateş başında sohbet ettiler
Hasan Nail Canat Bilgi Evi Bahçesi’nde akşam gerçekleştirilen etkinliğe; Bilgi Evleri Robotik Kodlama Atölyesi 6. 7.ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 60 kişilik öğrenci grubu katıldı. Kamp ateşinin etrafında toplanan katılımcılar, yemeklerini yedikten sonra sohbet etiler. Ardından da geleneksel oyunlar oynadı ve müzik eşliğinde eğlendi.
Atölye çalışması yaptılar
İlerleyen dakikalarda öğrenciler, dönüşümlü olarak teknoloji istasyonlarını ziyaret etti. Öğrenciler buralarda VR gözlük, drone, uçuş simülatörü ve 3D yazıcı gibi ileri teknoloji ekipmanlarla atölye çalışmaları yaptı. Atölyelerdeki uygulamalar sayesinde öğrencilerin hem takım çalışması ve problem çözme becerilerini geliştirmeleri sağlandı. Geceyi alanda kurulu çadırlarda geçiren çocuklar unutulmaz bir kamp deneyimi yaşamış oldu.
Öğrencilerin takım olma kültürü güçlendi
Teknoloji kampının önemine vurgu yapan Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, “Çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. Doğayla iç içe yapılan bu kampta öğrencilerimiz takım olma kültürünü güçlendirdi. Ayrıca çocuklar doğada vakit geçirirken aynı zamanda fikirlerini geleceğe taşıma imkanı buldu. Bu kamplardan çıkacak fikri, güçlü bir gelecek inşa etme yolunda önemli bir adım olacak. Bu ve benzeri kamplarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.