Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, gece boyu süren direnişin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Davut Gül'le görüşüp polisin çekilmesini istemiş ve bugün bir basın toplantısı düzenlemeye karar vermişti ancak Tekin kararını değiştirerek CHP İstanbul İl Başkanlığı'na gitmeye karar verdi.
Dün akşamdan itibaren il binası önünde toplanan CHP'li milletvekilleri, PM üyeleri, gençlik ve kadın kolları, partililer kayyumun binaya girmesini engellemek için önlem alırken İstanbul Emniyet Müdürlüğü de çok sayıda çevik kuvvet polisi, girişleri kapatan bariyerler ve TOMA araçlarıyla bina çevresinde sıkı önlemler aldı.
Gürsel Tekin, saat 13.00 gibi il binasına gideceğini söyledi ve ekledi: "İçişleri Bakanlığı'nı aradım, gerekli hassasiyeti göstereceklerini söylediler. Bu kudreti keşke arkadaşlarımız tutuklanırken gösterselerdi. Gerçek CHP'lilerin bizimle sorunu olmaz, sorunu yaratan biz değiliz"
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.