İzmir Buca’da başlayan ve Gaziemir’e de sıçrayan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Denizli ve Manisa’dan da söndürme çalışmalarına destek olmak için ekipler intikal etti. Bu bölgede bu yıl çıkan üçüncü orman yangını da yeşil örtüye büyük zarar verdi.
Çeşme-Aydın Otoyolu’nda arızalanan ve alev alan bir minibüsten başlayan yangın, Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki ormanlık alana sıçradı ve tüm müdahalelere karşın kontrol altına alınamadı. BOTAŞ doğalgaz boru hattının da bölgeden geçiyor olması tedirginliği artırdı. Büyüyen yangın Beyazevler Mahallesi ve İzmir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Komutanlığı’na kadar ulaştı. Ancak havanın kararması sebebi ile ekipler havadan müdahaleye ara verilmek zorunda kaldı.
Yoğun duman sebebiyle görüş mesafesi düştüğü için 14 uçağın İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yapamadığı ve farklı havalimanlarına yönlendirildiği, toplam 27 seferde ise gecikme yaşandığı açıklandı.
Günün ilk ışıkları ile havadan müdahale yeniden başladı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı hava ve kara araçları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor. Gece boyunca yoğun bir çalışma içerisinde olan yangın savaşçılarının afet alanında uyuya kaldıkları görüldü. Yangından yaklaşık 400 hektar ormanlık ve makilik alanın etkilendiği tahmin ediliyor.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, saat 18.15 sıralarında Gaziemir-Buca yönünde hareket eden servis aracının yanmaya başlaması üzerine aracın yol kenarında park edildiği ve yolcuların tahliye edildiği, araçtaki yangının ormanlık alana sıçrayarak yangına sebebiyet verdiği anımsatıldı. Yangına ilişkin başsavcılık tarafından derhal soruşturma işlemlerine başlanıldığını belirten açıklamada, olayda kusurları olduğu değerlendirilen araç sürücüsü, aracın tescil sahibi ve gün içinde aracın onarımını yapan egzoz ustasının gözaltına alındığı kaydedildi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.