Bursa Yenişehir'de Cumhuriyet'e coşkulu kutlama

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2026 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2026 15:45
https://basingazetesi.net/

Yenişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama programında, spor gösterileri, halk oyunları, mehter, kadın bandosu ve ritim grubunun performansları Cumhuriyet coşkusuna renk kattı.

BURSA (İGFA) - Yenişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünün gururu ve heyecanı hep birlikte yaşandı. Program kapsamında çeşitli spor branşlarında başarı elde eden sporculara madalyaları takdim edildi. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, dereceye giren sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Kutlama programında karate kursu öğrencilerinin gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Yenişehir Belediyesi Halk Oyunları Grubu, sergilediği yöresel oyunlarla kültürel zenginlikleri sahneye taşırken, Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehter Takımı da seslendirdiği marşlarla salonda coşkulu anlar yaşattı. Yenişehir Belediyesi Kadın Bandosu ve Ritim Grubu'nun performanslarıyla devam eden programda vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı'nın heyecanını doyasıya yaşadı.

BAŞKAN ÖZEL: “CUMHURİYET COŞKUSUNU HEP BİRLİKTE YAŞADIK”

Kutlama programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Cumhuriyetin 103. yılını hemşehrileriyle birlikte kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümünü Yenişehir’imizde büyük bir gurur ve coşkuyla kutladık. Kapalı Spor Salonumuzda hemşehrilerimizle bir araya gelerek bu anlamlı günün heyecanını hep birlikte yaşadık. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin gösterdiği başarılar, bizlere geleceğe dair büyük bir umut verdi. Sporcularımızın madalya sevinçlerine ortak olurken, belediyemizin kültür ve sanat ekiplerinin birbirinden güzel gösterilerini de ilgiyle izledik. Bu güzel programda emeği geçen herkese, bizlerle Cumhuriyet coşkusunu paylaşan hemşehrilerimize ve başarılarıyla gurur duyduğumuz sporcularımıza teşekkür ediyorum.”