
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yağlı güreşte önemli dereceler elde eden ASKİ Spor’un güreşçilerini ağırladı.
ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2026 sezonunda yağlı güreşte önemli dereceler elde eden ASKİ Spor’un başarılı güreşçilerini ağırladı.
ASKİ Spor Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar ve antrenörlerin de yer aldığı ziyarette, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Tarihi Elmalı Güreşleri, CW Enerji Yağlı Güreş Ligi ve Kırkpınar’da kürsüye çıkan sporcular, elde ettikleri derecelerle ilgili Yavaş’a bilgi verdi.
“TÜRKİYE’NİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYORSUNUZ”
Ziyarette sporcuları tebrik eden Yavaş, “Yapacağımız ne varsa destek olacağız. Türkiye’nin yüzünü güldürüyorsunuz sonuçta. Özellikle dünya şampiyonası, olimpiyatlarda. Türkiye’de de insanlar tekrar güreşi sevmeye başladı. Canlı yayınlanmasının da çok katkısı oluyor. Ben tekrarına bile bakıyorum” diye konuştu.
ASKİ Spor Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar ise, sporculara sağlanan imkânlara değinerek, Batıkent’teki Ankara Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Tesisi’ne işaret etti. Çakmar, “Allah sizden razı olsun. Yatakhane, yemekhane, spor salonu, çayır alanı var. Şu an Türkiye’de böyle bir tesis yok” ifadelerini kullandı.
ASKİ SPOR’DAN BAŞARI DOLU SEZON
ASKİ Spor’un başarılı başpehlivanı Orhan Okulu, 57 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanırken, Tarihi Elmalı Güreşleri’nde de başpehlivan oldu. ASKİ Spor güreşçileri, 2026 sezonu boyunca farklı organizasyon ve kategorilerde çok sayıda derece elde etti.