İzBBŞT yeni sezonu “Hepimizin Öyküsü Aynı” ile açıyor

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2026 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2026 15:38
https://basingazetesi.net/

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2026-2027 sezonunu Dario Fo ve Franca Rame’nin “Kadın Oyunları” adlı eserinden hareketle sahneye taşınan “Hepimizin Öyküsü Aynı” ile açıyor. Oyun, 8 Ekim’de İzBBŞT İsmet İnönü Sahnesi’nde ilk kez seyirciyle buluşacak.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), 2026-2027 tiyatro sezonunu ekim ayında açıyor. Geçen sezon 33 bini aşkın seyirciye ulaşan İzBBŞT, yeni sezonda dört yeni oyunla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sezonun ilk yeni oyunu olan “Hepimizin Öyküsü Aynı”, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Dario Fo ve Franca Rame’nin “Kadın Oyunları”ndan hareketle sahneye taşındı. Oyun, 8 Ekim’de prömiyer yapacak.

“HEDEFİMİZ DAHA FAZLA TİYATROSEVERE ULAŞMAK”

Yeni tiyatro sezonuna dair açıklamalarda bulunan İzBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Vekili Harun Özer, repertuvar oluştururken ülkemize ve dünyaya dair konuları dikkate aldıklarını, duyarlı ve lafını esirgemeyen oyunların peşine düştüklerini söyledi. Özer, “Bu sezon dört yeni oyunu seyircimizle buluşturmayı planlıyoruz. ‘Hepimizin Öyküsü Aynı’ oyunundan sonra sırasıyla Torben Betts'in ‘Yenilmez’ini, William Shakespeare'in ‘12. Gece’sini sahneleyeceğiz. Ayrıca şu anda üzerinde çalıştığımız bir de çocuk oyunumuz var. Repertuvarımızdaki diğer oyunlar da sahnemizde olacak. Seyircimizin bize gösterdiği teveccüh her geçen sezon artıyor. Yeni sezonumuzda da daha fazla tiyatroseverle buluşmayı planlıyoruz” dedi.

“SADECE SORUNLARI GÖSTERMEYECEĞİZ”

“Hepimizin Öyküsü Aynı”, kadınların gündelik yaşam mücadelelerini, özgürlük arayışlarını ve görünmez kılınan isyanlarını Dario Fo ve Franca Rame’nin kara mizahıyla sahneye taşıyor. Oyunun rejisörü İzBBŞT Sanatçısı Deniz Gürzumar, eserin yalnızca kadınların yaşadığı sorunları anlatmakla sınırlı kalmayacağını belirterek, “Onların itirazlarını, dayanışmalarını, mizahını, gücünü ve kendi sözünü kurma çabasını da sahneye taşımayı amaçlıyoruz. Seyircimize yalnızca izlediği değil, üzerine düşündüğü, konuşmak ve paylaşmak istediği bir tiyatro deneyimi sunacağımıza inanıyorum” dedi.