Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Bölgemizde barışın güçlenmesinden rahatsız olanlar var

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2026 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2026 20:58
Kaynak: IGF
Erdoğan: Bölgemizde barışın güçlenmesinden rahatsız olanlar var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ABD ile İran arasında çatışmaları sonlandırmaya yönelik mutabakatın bölge adına önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “Savaşa benzin dökenlerden değil, barışın sesini yükseltenlerden olduk” dedi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in saldırılarıyla başlayan süreçte bölgede yaşanan gerilimde önemli bir dönüm noktasına gelindiğini belirterek, ABD ile İran arasında çatışmaları sona erdirmeye yönelik mutabakatın açıklanmasının bölgeyi rahatlattığını söyledi.

Türkiye'nin kriz boyunca sağduyulu ve diplomatik bir tutum sergilediğini vurgulayan Erdoğan, “Provokasyonlara gelmedik, hakkaniyeti elden bırakmadık. Müttefiklerimiz ve Körfez'deki kardeşlerimizle iş birliği içinde hareket ettik. Savaşa benzin dökenlerden değil, barışın sesini yükseltenlerden olduk” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaşın devamından çıkar sağlayan çevrelerin barış sürecini sabote etmeye çalışabileceğine dikkat çekerek, imzaların atılacağı döneme kadar gerilimi artıracak söylem ve eylemlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Bölgede etnik ve mezhepsel ayrışma hedefleyen girişimlerin başarısız olduğunu belirten Erdoğan, “Türkler, Araplar, Kürtler ve Farslar arasında yeni fitne ateşleri yakma planları amacına ulaşmadı” dedi. Yaşanan acıların unutulmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce sivilin hayatını kaybettiği savaşın artık sona erdiğine inandıklarını belirterek, “Katkılarımızla varılan mutabakattan bölgemiz ve tüm insanlık adına memnuniyet duyuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında NATO gündemine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin güçlü savunma sanayii, stratejik konumu ve askeri kapasitesiyle İttifak içinde başat rolünü sürdürdüğünü söyledi. Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'nin ittifakın geleceğine yön verecek önemli bir eşik olması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.