KATILIMCILARA ÜÇ GÜN UYGULAMALI EĞİTİM
3 gün süren uygulamalı eğitim Tasarımcı ve Eğitmen Zerrin Doğan tarafından verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikasında gerçekleşen eğitimde katılımcılar logo tasarımından afiş ve broşür tasarımına, internet sitesi yapımından yapay zekanın nasıl kullanılabileceğine dair geniş bir eğitim aldılar.
ZERRİN DOĞAN: CANVA HERKES İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK
Eğitim ile ilgili bilgi veren Tasarımcı-Eğitmen Zerrin Doğan “Projenin Nisan ayındaki faaliyetlerinde yüzeysel olarak anlattığımız bazı konuların katılımcılarımızın yoğun ilgi göstermesi ve bizden talep etmesi üzerine böyle bir eğitimi yaptık. Bu eğitimde katılımcılarımıza Canva programını kullanarak sosyal medya görseli hazırlama, fotoğraf boyutlandırma, ses veya yazı ekleme-silme, broşür hazırlama, internet sitesi hazırlama gibi hayatlarını kolaylaştıracak bilgileri uygulamalı olarak sunduk” dedi.
CANVA TASARIMA YENİ BİR BOYUT GETİRDİ
Canva’nın tüm dünyada profesyonel şirketler tarafından da kullanıldığını belirten Zerrin Doğan “Ben 13 yıldır hem kamuda hem de serbest olarak profesyonel tasarımcıyım ve eğitimler veriyorum. Canva sayesinde yüksek teknolojiye sahip bir bilgisayara ve programa gerek kalmadan en temel bilgisayar bilgisine sahip herkes tasarımlar yapabiliyor. Canva her geçen gün kendisini geliştiriyor. Sunduğu kolaylıklarla dünyada pek çok profesyonel şirket Canva’yı iş modellerinde etkin olarak kullanıyor. İstedik ki kooperatiflerimizdeki üreticilerimize de böyle bir yol açalım ” dedi.
PROF. DR. MELTEM ONAY: AMACIMIZ ÜRETİCİNİN TEKNOLOJİYİ KULLANABİLMESİ
Sürdürülebilir Tarım Bilimsel Ar-Ge Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Meltem Onay “Bu proje Ege Bölgesinde faaliyet gösteren üretici kooperatiflerinin arasındaki ilişkiyi güçlendirmenin yanı sıra yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Projeyi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden Doç. Dr. Selva Stubbs ile birlikte hazırladık. İlk kez Nisan ayında bir araya gelen akademisyenler ve kooperatif temsilcileri ile Menemen’de bir hafta süren yoğun bir eğitim programını tamamladık. Kooperatifçiliğin temel prensiplerinden Sürdürülebilirlik Felsefesi ve Sürdürülebilir İş Modellerine, Kooperatiflerde çatışma ve uzlaşma stratejilerinden Kuraklık ve Su Yönetimine kadar akademisyenlerin aralarında olduğu geniş bir ekip ile kooperatiflerimizle bir araya geldik. Bu süreçte Zerrin Hocamız da projenin mentorleri arasındaydı. Onun enerjisi ve bilgi birikiminden herkesin yararlanmasını istedik ve İzmir Ticaret Borsamızın öncülüğünde bu eğitim gerçekleşti. Bugünden itibaren, inanıyorum ki, kooperatiflerimiz kendilerini anlatırken, teknolojinin onlara sunduğu imkanları daha iyi kullanarak, kendilerini tanıtacak ve ürünlerini pazarlayabilecekler. Destek olan, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
PROJEYE HER ALANDAN DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (UATEM), Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, TAGEM Ar-Ge İnovasyon, Ege İhracatçı Birlikleri ve İzmir Ticaret Borsasının paydaşları arasında olduğu Kooperatifler Arası Simbiyoz İlişkinin Güçlendirilmesi Pilot Çalışmasına Foça FOKOOP Doğal Ürünler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi,Aliağa Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi, Damlayan Kadın Emeği Kooperatifi, Foça Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Bayındır Doğal Ürünler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Gümüldür GÜMOZ Kadın Girişimci ve Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Foça Bağarası ve Yenibağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi katılım gösterdi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.